Министерството на туризма насърчава националните курорти като средища за разнообразни

...
Министерството на туризма насърчава националните курорти като средища за разнообразни
Коментари Харесай

Министър Ангелкова съобщи за важни промени в туризмa

Министерството на туризма предизвиква националните курорти като средища за разнородни типове туризъм през цялата година. Това съобщи отрасловият министър Николина Ангелкова за 50-годишния празник на Водоснабдителна система „ Албена ”.

Тя уточни, че с новите промени в законовата рамка в бранша тяхната активност ще стане доста по-ефективна и целенасочена освен към избран фокус туристи и обособени пазари, само че и към използване на все по-иновативни артикули и форми на обслужване.

„ Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който заяви за самодейността за поощряване на проведения туризъм и по този начин да притеглим вниманието както на задграничните, по този начин и на българските туристи “, сподели още министър Ангелкова.

Тя съобщи, че със спортната си зала и новата конферентна зала „ Перуника хол ” Албена има голям капацитет за разнородни събития през цялата година.

Министерството на туризма ще една от първите институции, която ще се възползва от новаторската зала и ще организира идващия си Национален съвет в нея.

Заедно с управителния съвет на „ Албена “ АД Ангелкова сложи капсула на времето в специфичен фундамент с послания към бъдещите генерации, която ще бъде отворена за 100 –годишния празник на курорта. Капсулата съдържа пясък от плажната линия на курорта, мед и минерална вода, създадени в него, юбилейни значки, флашка със фотоси, разкриващи историята на ваканционното населено място, вестник, отдаден на юбилея и монета от 2 лева за шанс.

По данни на Национален статистически институт в Албена има 15% растеж на българите за интервала април-юни, в броя на нощувките растежът е 27 на 100, а в приходите от тях –над 31%.

Приходите през юни са близо 15 млн. лв., като от пребиваването на български туристи растежът е 33%. Очакваме летният сезон да е в границите на прогнозите ни, които направихме при започване на годината и се надявам да достигнем равнищата от предходната година, разяснява Ангелкова.

Курортът-юбиляр събра над 500 свои чиновници, работили за идеята на българския туризъм, които дружно пяха известната ария на Маргарита Хранова „ Честит рожден ден, Албена ”.

Източник: Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР