Министерството на туризма (МТ) не продава плажове, а ги управлява

...
Министерството на туризма (МТ) не продава плажове, а ги управлява
Коментари Харесай

Ведомството на Ангелкова отговори на Симеонов: Не продаваме плажове

Министерството на туризма (МТ) не продава плажове , а ги ръководи и с цел да го прави, е поискало актуализация на кадастралните карти. Това декларират от ведомството на Николина Ангелкова във връзка изявления в обществената мрежа и медии.
По-рано малко след присъединяване на Ангелкова в утринния блок на Нова телевизия, вицепремиерът Валери Симеонов разгласява във Фейсбук профила си, че министър Ангелкова е поискала документално от Регионалното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна благосъстоятелност - да бъдат прекатегоризирани като частна държавна благосъстоятелност .
Министерството на туризма няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това обвързване е вменено със закон на министъра, декларират още от ведомството.
Именно такава процедура за сходство на профилираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „ Слънчев бряг-юг “ заради събитието, че са налични профилирани карти, които са по–актуални от кадастралните. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.
За отдаването чартърен и на концесия на обекти изключителна държавна благосъстоятелност, каквито са морските плажове, е доста значимо за вярното осъществяване на процедурите и съставянето на правилни документи от страна на Министерството на туризма то да разполага с настоящи данни.
Затова Министерството на туризма изисква да бъдат обновени кадастрални картите в сходство със профилираните. Обикновено кадастралните карти датират от 2005 година, а профилираните карти са променени към 2015 година и отразяват много по-точно обективното положение на морския плаж, означават още от МТ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР