Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите и МВР

...
Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите и МВР
Коментари Харесай

Проверяват автобуси за „нелегални екскурзии“ на турската граница

Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите и Министерство на вътрешните работи със утринна инспекция за " незаконни екскурзии " на граничен пункт " Капитан Андреево ". Това е следващият граничен пункт, на който се прави тази взаимна ревизия от четири институции. Целта е да бъдат уловени броят на незаконните транспорти, които се правят в сивата стопанска система.



Първата нощна инспекция завърши. Проверяваха се рейсовете, които излизат от страната. Повечето от тях пътуваха за Фестивала на лалетата в Истанбул. Към момента са тествани 15 рейса, сподели пред BTV Мария Забилева, специалист в Министерството на туризма.

Съставен е един акт за определяне на административно нарушаване от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

Всички рейсове са проверявани за годна подписана застраховка, която е отговорност на туроператора, дали имат лиценз и други Всички са били постоянни.

До момента инспекциите по граничните пунктове демонстрират, че множеството туроператори са постоянни. Нарушенията са малко. Повечето са за самите превозвачи, изясни Забилева.

Проверките ще продължат през цялата година.

BTV изиска информация от „ Гранична полиция “ какъв брой са влезлите в страната за последните 48 часа рейсове и леки коли. Тя демонстрира, че у нас са влезнали 141 рейса и 3197 коли. Сравнено със същия интервал на миналата седмица се оказва, че има по-малко трафик към България. 148 рейса са влезнали за два дни предната седмица, както и 3648 коли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР