Министерството на туризма изплати още над 9,4 млн. лв. на

...
Министерството на туризма изплати още над 9,4 млн. лв. на
Коментари Харесай

Туристическото министерство изплати още над 9,4 млн. лв. на туроператори

Министерството на туризма изплати още над 9,4 млн. лева на 149 компании, извършващи туроператорска и турагентска активност, оповестиха от ведомството.

Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност 51 млн. лева Това е една от ограниченията, подхванати от Министерството на туризма за подкрепяне на бранша за превъзмогване на последствията от COVID-19.

Това е второ заплащане към туроператори и туристически сътрудници, с което следва да бъдат обезщетени потребителите за неосъществени пътувания в интервала 01.03. - 31.12.2020 година

Най-малката сума от заплащането, която ще бъде преведена, е в размер на 560,00 лева, а най-голямата доближава над 1,185 млн. лева Размерът на еднократно предоставяните безплатни средства е 4 на 100 от оборота без Данък добавена стойност през 2019 година, оповестен във финансовия доклад според Закона за счетоводството, като предоставената помощ е за компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите сътрудници. Помощта би трябвало да се употребява предпочитано за възобновяване на суми на пасажери, чиито пакети са анулирани заради COVID-19 за същия интервал.

До момента общо финансираните предприятия са 235, а предоставените им средства възлизат на 15 144 363, 46 лева

Кандидатстването по мярката продължава, като всички искащи могат да подават документи за присъединяване в процедурата в период до 22.03.2021 година Подаването на заявките за държавната помощ се прави по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и придружителните документи посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР