Министерството на труда и социалната политика отделя допълнително 45 млн.

...
Министерството на труда и социалната политика отделя допълнително 45 млн.
Коментари Харесай

Отпускат 45 млн. лв. за самотно живеещи възрастни и хора с увреждания

Министерството на труда и обществената политика отделя в допълнение 45 млн. лв. по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " /ОПРЧР/ в поддръжка на самотно живеещи възрастни и хора с увреждания.

От през днешния ден общините ще могат да аплайват, с цел да получат финансиране за патронажна грижа, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

По плановете ще може да се наема личен състав за даване на услуги по домовете за справяне с изключителната обстановка. Наетите чиновници ще доставят хранителни артикули, медикаменти и артикули от първа нужда на нуждаещите се, които са закупени със средства на ползвателите.

Потребителите биха могли да получат подпомагане и в възнаграждение на битовите им сметки или в заявяване и приемане на неотложни административни услуги. Общинският личен състав ще бъде обезпечен с персонални защитни средства и дезинфекциращи препарати.

Всичките 156 общини, които имат към този момент извършват планове по "Патронажна грижа " и дават интегрирани здравно-социални услуги в дома, би трябвало да подадат искане за в допълнение съглашение за избраната в Условията за кандидатстване сума и най-малък брой консуматори.

Останалите общини, както и регионите на Столична община ще могат да аплайват независимо или в партньорство. Условията за кандидатстване ще бъдат оповестени на www.esf.bg и в ИСУН 2020.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР