Министерството на труда и социалната политика настоява пред Министерството на

...
Министерството на труда и социалната политика настоява пред Министерството на
Коментари Харесай

МТСП настоява подоходният критерий за детските добавки да се вдигне с 50 лева - от 400 на 450 лева

Министерството на труда и обществената политика упорства пред Министерството на финансите от 2020 година да се вдигне подоходният аршин за месечните помощи за развъждане на деца, като се усили от 400 лв. на 450 лв. за първия предел, и надлежно от 500 на 550 за втория предел.

В момента месечната помощ за семейство с едно дете е 40 лв., за две - 90 лв., за близнаци - 75 лв.. Това е при месечен приход от 400 лв. на член от семейство. При приход от 400 лева до 500 лв. се изплаща 80 % от размера на помощта.

По думите на министъра повдигането на подоходния аршин не е правено от три години, което води до свиване на броя на фамилиите, които получават тази месечна поддръжка.

За нас е значимо да се усили, съответстващо на растежа на приходите и на растежа на минималната работна заплата, сподели Бисер Петков.

Ръстът на пенсиите от юли следващата година ще е с 6, 6 на 100, сподели министър Бисер Петков. По думите му за това има изясненост в проектобюджета на ДОО за 2020. Проектът обаче към момента не е подготвен, посочи министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР