Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи инициативата

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи инициативата
Коментари Харесай

Социалното министерство организира кариерни форуми за връщане на българи от чужбина

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) ще продължи самодейността си да провежда кариерни конгреси в страни, в които има огромни български общности. Целта на самодейността е български жители, които учат, живеят и работят в чужбина да бъдат осведомени с опциите за пускане или продължение на своята професионална реализация в родината, с цел да могат да вземат осведомено решение за завръщане в България. През 2019 година са планувано образуване на кариерни конгреси в Австрия (23 януари), Германия, Англия и Холандия. За тяхното осъществяване МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, съдружие „ Български кариерен конгрес “, общини, работодателски организации, задгранични търговски камари и др.

По време на трудовите тържища участниците ще могат да осъществят пряк контакт с български работодатели и да се срещнат с опциите за работа в България. Сънародниците ни ще бъдат осведомени и с трендовете на пазара на труда у нас и по-конкретно с вероятностите за професионална реализация на младото потомство. Организаторите ще показват преимуществата на трудовото и общественото ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в поддръжка на младежите, работещи в България.

Първият за 2019 година кариерен конгрес „ Австрийските компании в България като шеф “ ще се организира на 23 януари във Виена, Австрия. В срещата ще вземат участие водещи австрийски вложители в България като A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria, Cargo-partner, които ще опишат за своята активност и ще предложат забавни благоприятни условия за работа. Събитието се провежда от Службата по трудови и обществени въпроси на МТСП към посолството на България във Виена и Външноикономическият офис на Стопанската камара на Австрия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР