Министерството на труда и социалната политика категорично възразява срещу фалшивите

...
Министерството на труда и социалната политика категорично възразява срещу фалшивите
Коментари Харесай

МТСП възразява срещу фалшивите новини за подготовка на Закон за детето

Министерството на труда и обществената политика изрично възразява против подправените вести в обществените мрежи, с които се популяризират погрешни изказвания за подготовка на Закон за детето. Към сегашния миг план на сходен нормативен акт не съществува и не се приготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на обществените служащи се дават нови пълномощия да „ лишават деца “. Това оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Основният приоритет в тяхната работа е децата да се отглеждат от своите майки и татковци. В тази връзка се реализират редица действия за поддръжка на фамилиите и повишение на родителския потенциал посредством обезпечаването на подобаващи обществени услуги, оказване на финансова поддръжка и други

Показателен образец в това отношение е активността на обществените служащи по предварителна защита на изоставянето. Благодарение на техните старания през 2018 година 1733 деца са останали да живеят в своето родно семейство.

Противопоставяме се и против подправените вести и спекулативните тълкования, свързани с плана на Националната тактика за детето, които разпалват неоснователни страхове измежду родителите. Припомняме, че работата по документа е спряна.

Сред главните му цели не е „ децата да се разделят от своите фамилии “, а да се оказва поддръжка на родителите, с цел да могат да обезпечат най-хубавата среда за развъждането на своите деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР