Министерството на транспорта ще избира измежду 12 души за попълването

...
Министерството на транспорта ще избира измежду 12 души за попълването
Коментари Харесай

Бивши и настоящи управленци на Летище Пловдив в битка за новия Съвет на директорите

Министерството на превоза ще избира всред 12 души за попълването на новия Съвет на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД. От ведомството пуснаха позволените претенденти за членове на четирите държавни компании под неговата шапка. Нови управнически бордове ще има с изключение на за пловдивския аеропорт, също и за софийското сдружение „ Летище София “ ЕАД, „ Транспортно строителство и възобновяване “ ЕАД и „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД.
Прочетете още
Измежду 12-те претенденти за ръб на пловдивския аеоропорт ще се изберат трима членове - двама представители на страната и един самостоятелен. Петима от позволените са кандидатствали и по двете позиции.

Сред тях са някогашният кмет на община „ Родопи ”, който също бе отпред на летището – Пламен Спасов. Друг е екстърговският шеф на Летище „ София ” Петко Златев,  някогашният финансов шеф на БДЖ Филип Алексиев, както и някогашни чиновници на столичния аеропорт Величка Господинова и Миглена Александрова.

Четирима са претендентите единствено за представители на страната. Това са актуалният шеф на пловдивския аеропорт Красимир Пешев, както и юриста Михаил Благомиров, някогашният шеф на по сигурността на летище „ София ” Христо Ханджиев и различен някогашен шеф на Летище „ Пловдив ” Андрея Андреев.

За самостоятелни членове още трима са подали документи. Сред тях е настоящият член на Съвета на шефовете Тодор Шопов, негов предходник в лицето на Владимир Зайков, както и предприемачът Виктор Налбантов.

От сегашните членове на Съвета на шефовете на Летище „ Пловдив ” единствено Дойчин Ангелов не е измежду позволените претенденти. Комисията към Министерството на превоза не е позволила и дългогодишния началник на Летище „ София ” Пламен Станчев, а повода е смяна в условието на просветителния ценз.

Пред TrafficNews Дойчин Ангелов съобщи, че е подал тъжба Пловдивския административен  съд, защото счита, че отстраняването му  е дискриминационно.

„ Не съм позволен до идната фаза, защото неизвестно за какво от Министерството на превоза взеха решение да трансформират изискванията за учебен ценз. Оттам са решили, че към този момент хората с филантропични специалности не могат да аплайват за позицията.  Тук приказваме, че напълно целеустремено са изтрити няколко специалности, измежду които попада и моята. Въпросът е за какво се прави това тъкмо в този момент? Друг забавен проблем е за какво не се взима поради управническия опит в авиацията? Критериите са, че би трябвало да се има управнически опит в своите специалности. Какво обаче схваща за този пост един финансист с 5 години ръководство в своята област, пред различен с 5 години опит на летища? ”, попита риторично Дойчин Ангелов. Той съобщи още, че в околните дни ще даде брифинг по отношение на състезанието в  Министерството на превоза, където ще даде още детайлности по проблема.

Впечатление прави, че огромна част от позволените претенденти за членове на Съвета на шефовете на Летище Пловдив са кандидатствали за бордовете на и на другите три сдружения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР