Министерството на транспорта на Великобритания започна тестове на специални камери,

...
Министерството на транспорта на Великобритания започна тестове на специални камери,
Коментари Харесай

Въвеждат камери, които ще следят и за шума на автомобилите

Министерството на превоза на Англия стартира проби на специфични камери, които могат да засичат колите, издаващи прекомерно огромен звук. Устройствата ще бъдат сложени на разнообразни места край пътищата на Острова, като те ще мерят равнището на шума от колите и надлежно ще изпращат информацията в полицията, оповестява Autocar.

Повод за тестванията на тази система е позицията на транспортното министерство, където считат, че прекомерно шумните коли вършат нетърпим живота на хората, живеещи наоколо до пътя. Този звук даже може да бъде рисков за човешкото здраве, уверени са служителите от ведомството.

Това напълно не е първият сходен опит във Англия. През април по някои пътища в страната бяха сложени детектори, засичащи използването на мобилни телефони без помощни устройства, които са наложителни при шофиране. Системата, създадена от компанията  Westcotec, се състои от сензори, засичащи интензивността на мрежи 2G и 3G.

Ако системата засече в избран радиус потреблението на мобилен телефон без задействан Bluetooth, тя задейства особено специално известие, което се изпраща до притежателя на номера. Така той получава единствено предизвестие, защото няма по какъв начин да бъде закрепено дали той нарушава правилника или някой от возещите се в автомобила употребява мобилен телефон (за пасажерите няма възбрана за говорене по време на движение).

Според английските закони, потреблението на мобилен телефон зад кормилото се санкционира с санкция от 200 паунда и се лишават 6 точки от шофьорската права. По данни на полицията в страната, потреблението на смарт телефон при шофиране усилва четири пъти заплахата от злополука и е два пъти по-пъти рисково от карането на автомобил след приложимост на алкохол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР