Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията- МТИТС кани кметове

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията- МТИТС кани кметове
Коментари Харесай

Министерство обяснява на кметове как да ползват евро средства за интернет

Министерството на превоза, осведомителните технологии и съобщенията- МТИТС кани кметове от цялата страна на уводен осведомителния ден за самодейността на Съвета и на Европейския парламент - WiFi4EU безвъзмезден достъп до безжичен интернет.

Целта на форума е представителите на локалната власт да бъдат осведомени с опцията да получат средства за планове за безвъзмезден достъп до международната мрежа. Европейската комисия ще обезпечи финансиране на 100 % от разноските по плана, като на бенефициентите ще се дават ваучери в размер на 20 000 евро.

Във рамките на осведомителния ден ще бъде показан и план " Изграждане на Географска информационна система основана електронна платформа " Единна осведомителна точка ". Той се реализира от МТИТС с финансовата помощ на Оперативна стратегия " Добро ръководство ".

В рамките на плана ще бъде основан електронен указател за съществуващата и плануваната телекомуникационна инфраструктура и за благоприятни условия за създаване на електронни съобщителни мрежи с минимални финансови разноски.

Информационният ден ще се организира на 22 август от 9 и 30 часа в Дома на Европа, гр. София, ул. " Г. С. Раковски " № 124. Повече информация за тематиките на събитието и регистрацията за присъединяване може да намерите на интернет страницата на МТИТС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР