Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е стратегически

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е стратегически
Коментари Харесай

Стартиращи ИТ фирми могат да се включат в състезание за приложения, базирани на машинен интелект

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) е стратегически сътрудник в самодейност за софтуерна и финансова поддръжка на започващи компании, които създават приложения, основани на машинен разсъдък. Това разгласи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова на конференция "Изкуственият разсъдък и Аз " в София Тех Парк, оповестяват от транспортното министерство.

Събитието е проведено от Дигитална национална коалиция, SAS Institute, Делойт и Виваком, оповестяват от МТИТС.

По време на надпреварата е оповестено началото на надпреварата SAS Startup Challenge, което ще даде опция на новаторски ИТ компании да бъдат подкрепени софтуерно за създадени оферти за изкуствен интелект. Фирмите могат да получат повече информация по какъв начин да аплайват на интернет страницата https://www.sas.com/el_gr/events/19/startup-challenge-bg.html.

Европейски Съюз влага 3,5 милиарда евро в иновационните технологии

В рамките на шест месеца, SAS Institute ще даде на фирмите сигурна и стандартизирана платформа за създаване на приложения. Предложенията ще бъдат оценени от комисия, в която ще взе участие и представител на МТИТС. Трите най-хубави новаторски продукта ще бъдат разпространявани.

"Тази самодейност приканва младите, новаторски компании да вземат участие в съревнование за създаване на машинни самообучаващи се приложения ", е споделила по време на конференцията заместник-министър Андреана Атанасова. Тя е добавила че публично-частното партньорство е един от най-хубавите тласъци за развиването на даден бранш и изразила вяра, че поддръжката на започващи ИТ компании ще прерасне в традиция.

"Държавата може да помогне, да поддържа такива начинания. Свидетели сме на новата индустриална гражданска война, във фокуса й е изкуственият разсъдък, само че той се дефинира от хората. Технологията е предопределена да ни служи и да улесни живота ни, а не противоположното. Неслучайно индивидът е този, който би трябвало да остане в центъра на развиването на изкуствения разсъдък ", е показала заместник-министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР