Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Държавната агенция

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Държавната агенция
Коментари Харесай

Световни ИТ експерти обсъждат в София предизвикателства в кибер сигурността


Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, и Държавната организация „ Електронно ръководство “ провеждат интернационална конференция “Предизвикателства в кибер сигурността “ (Cybersecurity Challeges Conference).

Във форума ще вземат участие над 150 делегати от Европа и Съединени американски щати, от държавния бранш, европейските институции, представители на бизнеса, университетските среди и неправителствени организации. Гости на формалното разкриване на конференцията са комисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел и вицепремиерът Томислав Дончев. Сред участниците в дискусионните панели са шефът на Европейската организация за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA) Удо Хелбрехт, генералният секретар на Европейската организация за кибер сигурност Луиджи Ребуфи, вицепрезидентът на Международната корпорация за интернет имената и адресите (ICANN) Жан-Жак Сахел, както и представители на НАТО, Европол, Европейската организация по защита, EК и други.

През 2017 година потребителите на интернет доближиха 51% от международното население, а устройствата, свързани с мрежата – 8,4 милиарда в целия свят. При тези темпове на повишаване, кибер престъпността евентуално ще се трансформира в най-голямата опасност в света, която може да аргументи съществени стопански вреди – по разнообразни калкулации над 6 трилиона $ единствено през идващите две години.

Темите в четирите дискусионни панела на конференцията „ Предизвикателства в кибер сигурността “ са: приложението на политиките за кибер сигурност и кибер устойчивостта като стратегически приоритет; засилената и координираща роля на една актуализирана Европейска организация за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA) за създаване и поддържане на координационен механизъм за групов отговор при кибер заплахи; ресурсите и компетенциите на страните членки; приложението на напътствията за кибер дипломация.

Събитието, част от формалната стратегия на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ще се организира на 26 март в НДК. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР