Министерството на транспорта Германия призова компанията Opel да изтегли в

...
Министерството на транспорта Германия призова компанията Opel да изтегли в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Германия удари сериозно Opel и Audi

Министерството на превоза Германия прикани компанията Opel да изтегли в сервизите си 100 000 дизелови авточобили, при които беше намерено нелегално устройство, подволяващо понижаване на нездравословните излъчвания СО2 по време на проби. Мярката ще засене моделите Cascada, Insignia и Zafira, като тя е наложена след инспекция на прокуратурата в централата на производителя в Рюселхайм.
От Opel са безапелационни, че не са нарушили закона, защото на колите е подложен специфичен блок за ръководство на мотора, който е програмиран да се изключва при постигане на избрана температура. От компанията настояват, че потреблението на сходна технология е изцяло в реда на нещата.
Според прокуратурата обаче, това е петото сходно устройство, намерено в коли на Opel от 2015 година насам. В момента се ревизира дали в дейностите на компанията има предумисъл или системата е изцяло законна. Въпреки това, немският производител ще изтегли въпросните 100 000 коли за смяна на програмното съоръжение.
Геранската прокуратура нанесе сериозен удар и на различен локален производител – Audi. По рекомендация на проверяващите, компанията ще бъде санкционирана 800 млн. евро за операция на данните за нездравословните излъчвания на моторите, както и за добиване на стопански изгоди от това. От Audi оповестиха, че няма да апелират решението и ще платят цялата санкция.


На собствен ред концернът Volkswagеn AG, в чийто състав влиза Audi, разгласи, че 5 млн. евро ще бъдат платени като санкция поради проявената немарливост, а останалите 795 млн. евро ще бъдат регистрирани като връщане на незаконо добита облага от продажба на коли с дизелови V6 и V8 мотори.
По-рано тази година поради хипотетично присъединяване в манипулиране на дизеловите мотори беше задържан към този момент някогашният изпълнителен шеф на Audi - Руперт Щадлер, който продължава да се намира в ареста в Мюнхен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР