Министерството на търговията включи китайският технологичен гигант Huawei и още

...
Министерството на търговията включи китайският технологичен гигант Huawei и още
Коментари Харесай

САЩ включи Huawei в черния списък: компанията може да остане без Android

Министерството на търговията включи китайският софтуерен колос Huawei и още 70 свързани с нея компании в черния лист за „дейност, противоречаща на националната сигурност на САЩ„. Решението дефинитивно ще влезе в действие през идващите два три дни, след което американските производители, които продават или желаят да продават съоръжение, технологии или програмен продукт на Huawei, ще би трябвало да получат специфичен лиценз от управляващите на Съединени американски щати.

Изданието The Washington Post посочи, че възбраната се отнася и до мобилната остане Android, която Huawei употребява в своите смарт телефони. Ако американското държавно управление подреди, Гугъл ще би трябвало да спре на китайската компания достъпа до своите онлайн услуги – YouTube, картите и така нататък През месец март тази година китайската корпорация съобщи, че приготвя лична операционна система, в случай че възникне проблем с Оценка за съвместимост Windows и Android поради спора със Съединени американски щати. Но към този момент детайлности няма.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи национално изключително състояние по отношение на зародилите закани във връзка с кибербезопасността. На министерството на търговията бе подредено да не разрешава покупко-продажбите, които основават недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати. Конкретни страни в указа не се загатват, само че се смята, че той има за цел да спре най-много китайските компании, по-точно Huawei и ZTE.

Huawei съобщи, че това решение ще навреди и на американските консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР