Министерството на търговията в САЩ вкара 28 китайски компании в

...
Министерството на търговията в САЩ вкара 28 китайски компании в
Коментари Харесай

Нов удар от санкции на САЩ срещу Китай - срещу технологични компании

Министерството на търговията в Съединени американски щати вкара 28 китайски компании в черен лист с организации, на които е неразрешена търговия с американски компании и жители, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC. Причината са съмнения, че тези организации вземат участие или оказват помощ за репресиите против малцинствената група на уйгурите, населяваща най-вече северозападната китайска провинция Синдзян.
Сред глобените е един от най-големите международни производители на техника за наблюдаване и защита.
Правозащитни организации от години упрекват Китай, че целеустремено дискриминира уйгурите, като ги затваря в лагери за превъзпитание. Китайците не отхвърлят съществуването на лагерите, които са толкоз огромни, че елементарно се разграничават на сателитни фотоси, само че ги назовава " центрове за професионално образование ".
Заедно с оповестяването на глобите Вашингтон уточни, че 28-те глобени компании " са забъркани в репресии, своеволни всеобщи арести и следене на уйгури, казахи и други изповядващи исляма малцинствени групи ". Службата за социална сигурност на провинция Синдзян е в листата, както и 19 по-малки държавни организации.
" Хиквижън ", " Дахуа текнолъджи " и " Мегвий текнолъджи " са измежду осемте търговски компании, на които се постановат наказания. И трите създават програмен продукт и технологии за лицево различаване, като " Хиквижън " е една от най-големите компании в света в областта на произвеждане на системи за наблюдаване.
Черният лист, в който влизат 28-те организации, е същия, в който напролет беше вкаран телекомуникационния колос Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР