Министерството на търговията на САЩ наложи снощи антидъмпингови и компенсаторни

...
Министерството на търговията на САЩ наложи снощи антидъмпингови и компенсаторни
Коментари Харесай

САЩ наложиха антидъмпингови мита на испанските маслини

Министерството на търговията на Съединени американски щати наложи нощес антидъмпингови и обезщетителни мита върху вноса на испански маслини с претекста, че те са субсидирани и продавани на цени, които са под действителната им стойност, съобщи Франс прес.

В окончателното решение на администрацията на президента Доналд Тръмп се отбелязва, че маслините от Испания се продават с 16,88 % до 25,5 % под действителната им стойност.

Търговското министерство бе показало в предварителни решения, оповестени през ноември и януари, че тези артикули се продават на цени, които са по-ниски с 14,64 % до 16,80 % и с 19,73 % под действителната им стойност, напомня Агенция Франс Прес.

Освен това в решението се отбелязва, че Испания е субсидирала производителите на маслини в страната в диапазона от 7,25 % до 27,02 %.

През 2017 година вносът на испански маслини в Съединени американски щати е бил за 67,6 милиона $.

През март евродепутатите настояха администрацията на Тръмп да се откаже от проектите си да наложи антидъмпингови мита върху вноса на испански маслини, само че явно Вашингтон е останал ням за настояванията на европейците, показва Агенция Франс Прес.

Окончателно решението би трябвало да бъде доказано от Комисията за интернационалната търговия на Съединени американски щати. Тя би трябвало да го разгласи на 24 юли, посочи комерсиалното министерство.

От месеци администрацията на Тръмп взема все нови и нови протекционистки ограничения, които пораждат възмущение измежду комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР