Министерството на търговията на Съединените щати съобщи, че ще наложи

...
Министерството на търговията на Съединените щати съобщи, че ще наложи
Коментари Харесай

САЩ вдига още митата за внос на стомана от Китай и Мексико

Министерството на търговията на Съединените щати заяви, че ще наложи спомагателни мита върху вноса на стомана от Китай и Мексико вследствие на следствие, обвързвано с така наречен " изравнителни мита ", съобщи БНР.

Проверката на американското министерство откри, че двете страни са дали на своите експортьори дотации, подлежащи на " изравнителни ограничения ", в размер до 177% в Китай и до 74% в Мексико. Разследването на канадския експорт на стомана за Съединени американски щати пък не е посочило нужда от сходни наказателни ограничения.

Търговският департамент добави, че ще инструктира митниците и гранични служби на Съединени американски щати да събират парични депозити от вносители на направена конструкционна стомана от Китай и Мексико.

Американската комисия по интернационална търговия съобщи през март, че вносът на направена конструкционна стомана от Канада, Китай и Мексико вреди на локалните производители.

Изработената конструкционна стомана се употребява в огромни строителни планове, такива като мостове, здания, паркинги и пристанища. През 2018-а година Съединените щати внесоха направена структурна стомана от Канада на стойност 722,5 млн. $, от Китай за Щатски долар 897,5 млн. и от Мексико за Щатски долар 622,4 млн.

Очаква се Търговският департамент на Съединени американски щати да вземе дефинитивно решение за вноса на конструкционна стомана до 19-ти ноември тази година.

Заместник-министърът на външните работи на Мексико за Северна Америка Йесус Сийде разяснява този ход, като съобщи, че той няма да сложи под въпрос ратификацията на тристранното комерсиално съглашение сред Съединени американски щати, Мексико и Канада (USMCA) и че ограниченията са ориентирани към редица частни компании, а не към стоманодобивна промишленост на неговата страна като цяло.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР