Министерството на спорта дава срок от седем дни на Българската

...
Министерството на спорта дава срок от седем дни на Българската
Коментари Харесай

Федерацията по шахмат трябва да върне над 2 млн. лв.

Министерството на спорта дава период от седем дни на Българската федерация по шахмат да върне над 2 млн. лева, които са разходвани незаконосъобразно. Това излиза наяве от известие на ведомството, осведоми ДАРИК.
 
В интервала от 2011 до 2014 година от Mинистерството на Федерацията са били дадени 2 097 61,43 лева, които не са разходвани по предопределение. Българската федерация по шахмат поискала парите за заплащане на такси за осъществяване на шампионати и шампионати към Европейския шахматен съюз.
 
След инспекция станало ясно, че част от извършените шампионати не са били включени в формалния календар на ЕШС и спортната федерация не е начислявала и събирала такси за домакинство и други, според разпоредбите на ЕШС.
 
Отчетените от страна на Българската федерация по шахмат  суми за разходваните  финансови средства не са въз основа на първоначални счетоводни документи, според Закона за счетоводството, настояват от противоречивото министерство.

Проверката на държавната финансова ревизия и Инспектората е открила също, че парите са преведени по банкова сметка, която не е формалната сметка на ЕШС.Средствата са преведени по сметката на компания с неразбираем притежател със същото название, а точно European Chess Union,  записана на адрес: 16192 Coastal Highway, Lewes Delaware, USA, а сметката по която са преведени парите е открита в АБАНКА – Любляна, Словения.

Официалното седалище по това време на ЕШС е в Хюнеберг Зее, Швейцария, с операционен офис в Белград, Сърбия, като формалната сметка на ЕШС е открита в Bank Credit Suisse, Швейцария.

С оглед на констатациите от спортното министерство дават на президента на Българската федерация по шахмат 7-дневен период, считано от 1 август 2017 година, за предприемане на дейности по възобновяване разходваната сума.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР