Министерството на регионалното развитие предлага пешеходните пътеки на места, където

...
Министерството на регионалното развитие предлага пешеходните пътеки на места, където
Коментари Харесай

Ново предложение за пешеходните пътеки, където са ставали катастрофи!

Министерството на районното развиване предлага пешеходните пътеки тук-там, където има доста пътни произшествия или наоколо до учебни заведения и детски градини, да бъдат правени на алена основа. Целта е да се увеличи сигурността на придвижването. Кметът на София Йорданка Фандъкова напомни, че предишното лятото е трябвало да отстраняват по-ярката багра, с която от Общината са маркирали, и боядисването отначало значи спомагателни средства, предава " Дарик ".

За да се усъвършенства видимостта на маркировката, Министерството на районното развиване предлага промени в три наредби, които включват тук-там – червени зебри и по-качествени светлоотразителни фолиа на пътните знаци, с цел да бъдат по-видими .

Кметът Йорданка Фандъкова сподели, че поради наредбите цяло лято от общината са демаркирали ярките пешеходни пътеки.

Аз мисля, че това ще ни пристигна малко допълнително, тъй като това са спомагателни средства. С лед като цяло лято работиха за демаркирането, в този момент не мисля, че би трябвало да стартираме да маркираме още веднъж, макар че за мен това е по-сигурното. Но трябваше да се намерения в точния момент “, сподели столичният кмет.

Колко и къде биха били тези червени пешеходни пътеки заместник-кметът по превоза Евгени Крусев още не знае, само че средства ще има:

Средствата за ободряване на пешеходните пътеки ги отделяме годишно и те се разходват, без значение от измененията в съответната разпоредба. Съответно в случай че има потребност някъде да се промени цвят или да се извърши по нов метод, ние имаме опция да го осъществим това по най-бързия метод “ .

Богдан Милчев от Института за пътна сигурност изясни, че в мнение, което са изготвили, са показали, че аленият цвят не е рисков и не може да спомогне за ПТП. Но незабавно всички общини са почнали да пребоядисват зебрите в черно, което също е нарушаване:

Проблемът с боята на пешеходните пътеки е най-големият от позиция на това, че к огато има багра на пешеходна пътека и падне дъжд, там сцеплението е напълно друго . И сега в София на всички места пребоядисаха всички пътеки. Из цялата страна тече всеобщо пребоядисване, а в този момент в един миг се споделя, че може и в алено. Кашата е цялостна в тази страна “, уточни Милчев.

Миналата година основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че цветните пешеходни пътеки не дават отговор на законовите условия, което ги прави рискови, а жертвите на пътя порастват. Те могат да са само бели без никакви надписи и знаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР