Министерството на регионалното развитие има готовност да стартира следващ етап

...
Министерството на регионалното развитие има готовност да стартира следващ етап
Коментари Харесай

Санират още 1951 многофамилни жилищни сгради

Министерството на районното развиване има подготвеност да започва идващ стадий на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания с пилотен план за възобновяване на още 1951 здания , за които са подадени документи в Българската банка за развиване в периода за кандидатстване, само че за тях не е достигнало финансирането.

Това обаче би трябвало да стане въз основата на необятен публичен и политически консенсус, като главното е обезпечаването на финансов запас.

Това заяви министърът на районното развиване Петя Аврамова по време на парламентарния надзор през днешния ден.

Становището и предлагането на Министерство на регионалното развитие ще бъде осъществяването на главните енергоспестяващи ограничения да е при 100% безплатна финансова помощ от страната, по този начин както е стартирала програмата и при изискванията, при които всички притежатели в здания - етажна благосъстоятелност са подали документи.

" Нашият фокус при осъществяването на този стадий ще бъде усилване на ролята на общините и на отговорността на притежателите, по-добър надзор и връзка при осъществяване на ограниченията , както и уточнение на обсега за допустимостта на дейностите ", изясни министърът.

Тя акцентира, че това са ограничения и промени в програмата, които министерството ще предприеме след изработен обширен разбор на изпълнените към този момент действия по първия стадий.

Следващият стадий в подобряването на енергийната успеваемост на жилищния фонд е да бъде отворен спор за нова стратегия, за която към този момент да бъде разисквано въвеждането на самоучастие на всички притежатели.

До в този момент в границите на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания има подписани контракти за целево финансиране на 2022 здания.

Към 29.05.2020 година поддържаните в Министерство на регионалното развитие регистри регистрират, че са актуализирани и въведени в употреба 1876 здания, като остават да се обновят 146 броя, намиращи се на територията на 15 общини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР