„Министерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ,

...
„Министерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ,
Коментари Харесай

Заместник-министър Йовев откри Национален център по сеизмично инженерство

„ Министерството на районното развиване и благоустройството утвърди Методика за разбор, оценка и картографиране на сеизмичния риск в страната и има за задача да извърши картографиране на този сеизмичен риск. "

Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев, който откри Национален център по сеизмично инженерство.

След привършване на процеса по картографиране ще има създадена профилирана геопространствена информация, която ще може да се употребява от участниците в капиталовия развой при планиране и осъществяване на строителството.

„ Сеизмичният риск е нещо, което може да се ръководи от хората и е значимо за живота на хората ", сподели още на събитието инженер Йовев.



Той поздрави екипа, който ще работи в центъра и пожела един ден центърът да стане институт.

Националният център по сеизмично инженерство действа към Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и ще развива активността си в съдействие с български и интернационалните сътрудници.

Сред главните действия в работата му са мониторинг, пробно и лабораторно полево проучване на държанието на здания, уреди и земна основа, подложени на сеизмични и други динамични въздействия; създаване и внедряване на новаторски системи за сеизмично обезпечено строителство и устройства за надзор върху сеизмичното поведение; създаване на процедури за планиране на структури, оценка, възобновяване и увеличаване на съществуващи структури и други.

Предвижда се в центъра да се изготвят и експертизи и наставления, свързани с оценка на техническото положение и сеизмичната осигуреност на здания, уреди и земна основа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР