Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна
Коментари Харесай

2,5 милиона лева за спортно оборудване в ремонтираните с евросредства гимназии

Министерството на районното развиване и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, обезпечава 2,5 млн. лева за възобновяване на спортната база в професионални гимназии в страната. Безвъзмездната финансова помощ се дава непосредствено на Министерството на образованието и науката по процедурата „ Спорт в учебно заведение ” по предпочитана ос 3 „ Регионална просветителна инфраструктура “ на европейската стратегия. Мярката обгръща 102 образователни заведения, които се обновяват със средства по Оперативна програма “Регионално развитие”.

С планувания бюджет, след разбор на потребностите, МОН ще може да достави ново спортно съоръжение и обзавеждане, с което да се усъвършенства инфраструктурата за поощряване на дейния спорт.

Така ще се надградят и подобрят изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование и по-пълноценно практикуване на спортни действия в учебните заведения. Постига се и възобновяване на образователната база в гимназиите наред с ремонтираните здания, новаторско обзавеждане и професионално съоръжение за другите специалности.

До момента вложенията от Министерство на регионалното развитие посредством Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 и Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 в областта на образованието са в размер на над 1 милиарда лева, от които за спорт и спортна инфраструктура са вложени близо 145 млн. лв..

Крайният период за подаване на планово предложение е 3 юни 2020 година
Насоките за кандидатстване, дружно с приложенията към тях, са оповестени на интернет уеб страницата на програмата www.bgregio.eu, в меню „ Оперативна стратегия Региони в напредък 2014-2020 “, „ Актуални процедури “, процедура BG16RFOP001-3.004 „ Спорт в учебно заведение “ и на Единния информативен портал на европейските структурни и капиталови фондове – www.eufunds.bg. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР