Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна
Коментари Харесай

Държавата купува два медицински хеликоптера за 20 млн. лв.


Министерството на районното развиване и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, разгласява процедурата за пазаруване на два медицински хеликоптера на стойност 20 млн. лева Безвъзмездната финансова помощ се дава непосредствено на Министерството на здравеопазването по процедурата „ Регионална здравна инфраструктура - 2 “ по Приоритетна ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура “ на европейската стратегия.

С обезпечаването на въздушни коли за спешна помощ ще се усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ в страната. Те ще се употребяват за транспорт на потърпевши от мястото на случая до лечебно заведение, за превоз сред лечебни заведения, превоз на пациенти при произшествия с всеобщ темперамент и други Медицинските транспортни средства за превоз по въздух ще бъдат употребявани при незабавни обстановки, при трансплантационни обстановки, както и за реакции по време на бедствия и повреди. Предвидено е хеликоптерите да бъдат оборудвани със модерно здравно съоръжение и да бъде обезпечена нужната инфраструктура за употребата им. Заложените действия включват и създаване и ремонт, както и лицензиране на съпътстващата инфраструктура, нужна за действието на въздушните транспортни средства. Предвидено е и образование за употреба на пилотен екипаж и медицински екипи.

Мярката е в сходство с Плана за деяние за осъществяване на Концепцията за развиване на системата за незабавна здравна помощ в Република България. С реализацията на плана ще бъде реализирано изцяло възобновяване на незабавната помощ посредством допълнение на финансирания със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

Пълният пакет документи за кандидатстване и приложенията към тях са оповестени на интернет страниците на оперативната програма и на МРРБ, както и в Единния информативен портал за обща информация за ръководството на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България.

Крайният период за подаване на плановото предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР