Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще търси цялостно решение

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще търси цялостно решение
Коментари Харесай

МРРБ и кметът Панов ще осигурят безопасен път Велико Търново - Присово

Министерството на районното развиване и благоустройството ще търси изцяло решение за южния вход на Велико Търново и рисковите Присовски завои . Проектирането на пътния сектор ще се извърши взаимно с община Велико Търново, с която министерството има положителни връзки. Това съобщи в остарялата столица районният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос, подложен от кмета Даниел Панов.

Кметът обоснова нуждата от реорганизация на натоварения пътен сектор, който е част от европейския транспортен кулоар Е85, преминаващ през България (Русе – Велико Търново – Свиленград). Той акцентира, че казусът с изправянето на Присовските завои датира от преди 20 години , а южният вход на Велико Търново се нуждае от повсеместен ремонт . Визираната права е част от републиканската пътна мрежа и включва два моста – над река Янтра и над железопътната линия.
Преди това Панов е разискал проблемите и с шефа на Областното пътно ръководство Венцислав Ангелов. Освен министерството е сезирана и пътната организация във връзка желанието на АПИ да направи реорганизация на по-малкия от двата моста – този над жп линията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР