Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40,4 млн.

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40,4 млн.
Коментари Харесай

Над 40 млн. лв. по ОПРР пренасочени към здравното министерство за борба с COVID-19


Министерството на районното развиване и благоустройството ще пренасочи 40,4 млн. лева посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година към Министерството на здравеопазването за обезпечаване на най-необходимото здравно съоръжение и консумативи за битка с ковид (COVID-19) в страната и за реакция по време на рецесии в системата на опазването на здравето, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. С ресурса ще бъдат купени респиратори за потребностите на лечебните заведения, които одобряват пациенти с COVID-19, защитни средства (защитни маски, дрехи, очила, ръкавици, шлемове и дезинфектанти) и проби за проучване на ковид. Апаратурата и консумативите са избрани от министъра на опазването на здравето. Средствата са обезпечени от недоговорен и икономисан запас по четири от предпочитаните оси на Оперативната стратегия и ориентирани към Министерство на здравеопазването като бенефициент на Приоритетна ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура “.

Решението би трябвало да бъде гласувано и от Комитета за наблюдаване на оперативната стратегия, с което да се направи изменение на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година на неприсъствено съвещание.

Предложението за подкрепяне на здравните управляващи е направено след обширен разбор от Управляващия орган на Програмата и е в осъществяване на предлагането на Европейската комисия за смяна на общия Регламент (ЕС) 1303/2013, което разрешава на страните да активизират спомагателни средства за справяне с рецесията в границите на техните оперативни стратегии. Изменението планува осъществените разноски да бъдат възможни, считано от 1 февруари 2020 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР