Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на
Коментари Харесай

Министър Аврамова : Ще финансираме изграждането на нова връзка при пътен възел „Марина бара“ в Перник

Министерството на районното развиване и благоустройството ще финансира строителството на нова пътна отбивка по скоростната автомагистрала при " Марина бара " в Перник. Това разгласи министър Петя Аврамова, която получи от кмета на община Перник - доктор Вяра Церовска план за обекта. На срещата участва и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски.

С плана ще бъде направена трета отбивка на околовръстния път на град Перник, която ще даде опция на пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част. Досега това ставаше единствено на две места - при започване на кв. „ Изток " и при кв. „ Хумни дол ". Стойността на заданието е 894 000 лв. с Данък добавена стойност и включва строителство на пътна права с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София - Радомир и укрепителни действия.

Министър Аврамова сподели, че персонално се е убедила в нуждата от построяването на тази пътна връзка, която ще улесни извънредно доста жителите и гостите на Перник. Предстои в най-скоро време да започва процедура по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор. Следващата седмица община Перник и АПИ ще подпишат съглашение за създаване на правата, като Общината обезпечава плана и терена, а пътната организация ще финансира самото строителство.

Кметът на община Перник доктор Вяра Церовска разяснява, че с реализацията на пътната връзка трафикът ще се облекчи доста. Тя осведоми, че съгласно данните от трафик камерите всеки ден сред София и Перник пътуват 27 000 транспортни средства, което постанова ограничения за понижаване напрежението на входовете на града. Тя благодари на министър Аврамова и Георги Терзийски за спазеният ангажимент към Перник.

Кметът на общината осведоми още, че е финализирана публичната поръчка за избор на реализатор за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят към 8000 поданици на София, както 1500 души локално население.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР