Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на
Коментари Харесай

С 894 хил. лв. изграждат нова пътна връзка на магистралата при Перник

Министерството на районното развиване и благоустройството ще финансира строителството на нова пътна отбивка по скоростната автомагистрала при "Марина бара " в Перник, оповестиха от общината. Министър Петя Аврамова получи от кмета доктор Вяра Церовска план за осъществяване на обекта.

С него ще бъде направена трета отбивка на околовръстния път на град Перник, която ще даде опция на пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част. Досега това става единствено на две места. Стойността на заданието е 894 000 лв. с Данък добавена стойност и включва строителство на пътна права с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София - Радомир и укрепителни действия.

Предстои в най-скоро време да се разгласи процедура по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор. Следващата седмица община Перник и АПИ ще подпишат съглашение за създаване на правата, като общината обезпечава плана и терена, а пътната организация ще финансира самото строителство.

Очаква се с построяването на пътната връзка трафикът да се облекчи доста. Според данните от трафик камерите всеки ден сред София и Перник пътуват 27 000 транспортни средства, което точно постанова вземането на ограничения за понижаване напрежението на входовете на града.

Кметът на общината осведоми, че е финализирана към този момент публичната поръчка за избор на реализатор за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят към 8000 поданици на София, както 1500 души локално население.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР