Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с още

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с още
Коментари Харесай

Регионалното министерство ще финансира ремонта на ВиК мрежата в Лом с още 2.7 млн. лв.


Министерството на районното развиване и благоустройството ще финансира с още 2.7 млн. лева ремонтни действия по водопроводната мрежа в Лом. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на министерството за идната година, излиза наяве от известие на пресцентъра на районното министерство. Те ще бъдат вложени в първите два от общо четири стадия на плана за замяна на напорен тръбопровод.

Темата за честите повреди в Лом бе дискутирана на среща през днешния ден сред министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков, кмета на Общината Пенка Пенкова и народния представител Дилян Димитров. Преди дни град Лом осъмна с голяма повреда, която остави града без вода за дни. Засега никой не разяснява вредите от повредата.

Министерството на районното развиване и благоустройството към този момент обезпечи над 1.4 млн. лева на Община Лом за възстановяване на ВиК услугите в града по 2 плана, на база подписани съглашения. С тях се финансира работата по замяна на довеждащия тръбопровод, водоснабдяващ общинския център и още няколко села, който е мощно амортизиран и аварира постоянно.

Актуализацията на плана за реорганизация на цялото трасе на водопровода също е финансирана от Министерство на регионалното развитие, като за нея през 2015 и 2016 година е обезпечено финансиране в размер на общо 70 000 лв..

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР