Министерството на регионалното развитие и благоустройството продължава образователно-патриотичната кампания Моят

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството продължава образователно-патриотичната кампания Моят
Коментари Харесай

Рачков и Зуека изпитват деца от Хасково

Министерството на районното развиване и благоустройството продължава образователно-патриотичната акция " Моят град е моята цитадела “, в която актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека изпитват възпитаници. На 24 и 30 октомври ще се проведат два полуфинала в градовете Сливен и Габрово. По време на надпреварите 15 тима ще премерят познания и единствено два от тях ще стигнат до огромния край, който ще се организира на 4 ноември в град София. С помощта на Министерството на образованието и науката бяха излъчени тимове от всяка област.
На 24 октомври в зала " Сливен “ познания ще премерят тимовете от областите Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора. А на 30 ноември, в зала " Възраждане “, град Габрово, ще се състезават деца от областите Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен.
Децата ще премерят познания в три спортни кръга. В първия всеки тим ще дава отговор на два въпроса за родния му край, като ще би трябвало да познае обектите от фотографията (културни и туристически обекти, финансирани от ОПРР). Във втори кръг участниците ще би трябвало да познаят изпълнителя и името на песента, от която ще чуят фрагмент. Последният кръг ще е Колело на шанса с имената на всичките 28 области - всеки тим дава отговор на въпроси за региона, който му се е паднал след завъртане на колелото.
Преди лятната почивка бяха извършени два полуфинала от образователно-патриотичната акция " Моят град е моята цитадела “, в които се включиха деца от останалите 13 области на страната. Отборите спечелили от град Перник и Шумен ще покажат познания на финала. След надпреварите в Сливен и Габрово ще станат ясни и другите два тима, които ще се явят на грандиозния край в зала 1 на НДК на 4 ноември. На него Зуека и Рачков ще изпитват четирите тима спечелили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР