Министерството на регионалното развитие и благоустройството продължава да извършва плащания

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството продължава да извършва плащания
Коментари Харесай

МРРБ е разплатило в извънредното положение близо 137 млн. лв. по проекти

Министерството на районното развиване и благоустройството продължава да прави заплащания по планове след оповестяването на изключителното състояние в страната поради разпространяването на COVID-19.

Разплащанията, осъществявани от Агенция „ Пътна инфраструктура “ към фирмите-изпълнители не са спирали, няма закъснение и не престават да се правят в сходство с договорите, както и преди въвеждането на изключителното състояние на 13 март 2020 година

Разплащат се изпълнени, сертифицирани, признати и фактурирани действия според Системите за финансово ръководство и надзор в АПИ. За интервала 13.03.2020 – 02.04.2020 година към реализатори по контракти са разплатени общо 93,1 млн. лева, в това число по оперативни стратегии.
457 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Починалите са 10, а оздравелите – 25
Строително-монтажните работи на огромните инфраструктурни обекти на АПИ не са спирали. Дейностите се извършват съгласно изключителното състояние и въведените ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Работи се на сектора от Автомагистрала „ Хемус “ – от пътен възел „ Буховци “ до пътен възел „ Белокопитово “, в правата сред 94-ти и 96-ти км на сектор 1 от Боаза до пътен възел „ Дерманци “.
Бойко Борисов чака Автомагистрала „ Хемус “ да е подготвена до 2024 година Николай Нанков посочи, че след трагичния случай на аутобана, служащите минават ежедневни инструктажи за сигурност
Продължава построяването на близо 6-километровото трасе на обходния път на Поморие, с което ще приключи цялостното уголемение на пътя Бургас - Слънчев бряг.

Макар и в по-намален размер, поради противоепидемичните наставления, не престават строителните работи на бъдещата автомагистрала „ Европа “ в секторите от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман и от Драгоман до Сливница, както и на Софийския околовръстен път от кв. „ Младост “ до връзката с Автомагистрала „ Тракия “.

Не са спирали, макар понижените темпове и възпрепятстването на някои доставки, и строителните работи на Автомагистрала „ Струма “ – в двата сектора от лот 3.1. Благоевград - Крупник преди и след бъдещия тунел „ Железница “, както и прокопаването на оборудването.
Прокопани са първите 400 м от тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " Съоръжението ще бъде най-дългият пътен тунел у нас
От 13 март до през днешния ден по европейските стратегии, ръководени от Министерство на регионалното развитие, към бенефициенти – общини, регионални администрации, министерства, неправителствени организации и други, са разплатени над 22,3 млн. лева От тях съвсем 21 млн. лева са за осъществени действия по планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и над 1,3 млн. лева по стратегиите за трансгранично съдействие.

Независимо от усложнената епидемиологична конюнктура и оповестеното изключително състояние в страната, обвързвано с разпространяването на COVID-19 на територията на България, по тези стратегии е основана нужната организация и не се следи веселба при обработката и възобновяване на разноски по всички подадени претенции за заплащания от бенефициенти. Облекчени са изискванията по верификация и осъществяване на плановете.

Ускорените темпове по обработка и възобновяване на осъществени разноски от бенефициентите по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и стратегиите за трансгранично съдействие ще продължат, с цел да се способства в оптималната степен за справяне с настъпилата рецесия и да се минимизират отрицателните последици в обществената и икономическата системи на страната.

Разчита се и на навременни реакции от страна на бенефициенти и реализатори, защото в случай че някой в системата Управляващ орган - бенефициент - реализатор не извърши своите задължения или контролни функционалности, възобновяване на заплащанията е по-времеемко.

След 13 март Министерство на регионалното развитие е възстановило 21,6 млн. лева към Българската банка за развиване. Средствата са
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР