Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага в Агенция Пътна

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага в Агенция Пътна
Коментари Харесай

АПИ назначава още 921 служители, за да управляват тол-системата

Министерството на районното развиване и благоустройството предлага в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да бъдат назначени нови 921 чиновници, които да ръководят тол-системата за заплащане на пътни такси по републиканските пътища.
Според план за смяна на структурата в организацията, качен на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството, ще бъде основано ново звено - " Национално тол ръководство ", което ще изземе главните функционалности на съществуващото към този момент " Пътни такси и разрешителни ", само че ще има и други отговорности.
Предложението за смяна в структурата на АПИ е на министъра в оставка Николай Нанков на 31 август. От документите излиза наяве, че за новото звено ще са нужни близо 3.7 млн. лв. на година .
Новото звено " Национално ТОЛ ръководство " ще приготвя издаването на разрешителни, събиране таксите за придвижване на тежки и извънгабаритни транспортни средства и за рекламните уреди в обсега на пътя и в обслужващите зони, ще поддържа оборудванията и системите на системата.
Към нея ще бъде основан Център за култивиране на данни, в който ще се правят всички действия, свързани със събиране на данните за задачите на пътното таксуване, пресмятане на пътните такси и тяхното събиране. Отделно се планува основаването на кол-център, в който да се получава информация за нередности, запитвания на ползватели на платените пътища и да бъде предоставяна информация и отговори на запитвания.
Предвижда се до края на 2018 година да бъдат назначени до 393 чиновници , като поетапно през идната година ще се назначат и останалите чиновници до 921 чиновници, нужни за ефикасното и гладко действие на ТОЛ системата. Така общият брой на чиновниците в АПИ ще доближи 2432.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР