Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще си сътрудничи

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще си сътрудничи
Коментари Харесай

Регионалното министерство ще си сътрудничи с ОИСР

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще си сътрудничи с Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) при реформирането на районното развиване и децентрализацията на органите за ръководство на районно равнище.

За задачата Министерският съвет утвърди план на Споразумение сред Министерство на регионалното развитие и Организацията за икономическо сътрудничество и раз за осъществяване на план „ Преглед на многостепенното ръководство - по какъв начин многостепенното ръководство и децентрализацията да бъдат сполучливи за районното развиване в България “ и упълномощи министъра на районното развиване и благоустройството да го подпише, оповестиха от държавната преслужба.

Споразумението влиза в действие след неговото сключване и одобрение със закон от Народното събрание. Изпълнението на дейностите по него ще способства за реализирането на Националната тактика за районно развиване за интервала 2012-2020 година и за подготовката на новия народен документ за стратегическо и териториално обмисляне за интервала 2021 – 2030 година

Предвижда се планът да продължи 15 месеца - от края на 2018 година до първото тримесечие на 2020 година. Изпълнението му ще подкрепи Министерство на регионалното развитие при структурирането на връзките сред другите равнища на ръководство, укрепването на потенциала на локалните управляващи за създаване на обществени вложения на локално равнище и тактики, както и използване на ефикасни политики за районно развиване.

Консултантската помощ, която Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще окаже на министерството според плана на Споразумение, е на стойност 330 000 евро по Приоритетна ос 8 „ Техническа помощ “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР