Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е направило

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е направило
Коментари Харесай

Войната между МРРБ и Бойко Рашков продължава

" Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) не е направило нито една стъпка да сезира съда за инхаус договорите в пътното строителство от времето на кабинета на Бойко Борисов. "

Това съобщи през днешния ден пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков във връзка на настоящата тематика за парите, които държвата би трябвало или не би трябвало да отдели за продължение на строителството на пътища, без да приключва заплащанията към фирми-бенефициенти на схемата инхаус.

Изказването му обаче наля в допълнение масло в огъня на войната сред министъра на районното развиване в оставка Гроздан Караджов и останалата част от държавното управление. Днес следобед от Министерство на регионалното развитие изпратиха до медиите писмо, съпроводено от няколко документа - два публични и един скрийншот от имейл на шефа на политическия кабинет на премиера Петков - Лена Бориславова, с което настояват, че оборват изказванието на Рашков.

Интересното обаче е, че Министерство на регионалното развитие не твърди, че изявлението на Рашков е неверно - нито за един миг в известието на Караджов не се споделя, че е имало каквото и да било сезиране на български съд. Доказва се, че министерството е инициирало диалози на равнище кабинет.

" Още на 31 януари тази година вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е изпратил писмо дружно с всички налични в Министерство на регионалното развитие до този миг документи до министър-председателя и министрите на финансите и на вътрешните работи по отношение на инхаус договорите, по които се извършват сектори от Автомагистрала „ Хемус “, пишат от Министерство на регионалното развитие.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/писмо-1-караджов-МРРБ.png " border= " 0 " alt= " " width= " 801 " height= " 894 " />

И споделят още, че от писмото на Караджов е видно, че той " изискал среща, с цел да реши държавното управление какви дейности ще предприеме по тези контракти "

" Още тогава вицепремиерът Караджов е уведомил за рисковете, които могат да се породят по отношение на заплащанията по тези контракти и е изискал да се разпореди специфичен юридически разбор.

В писмото си районният министър е изискал среща с премиера и министрите на финансите и на вътрешните работи за разискване на казуса с инхаус договорите ", пишат от Министерство на регионалното развитие.

По думите им, такава намира се е състояла чак на 12 май - четири месеца по-късно.

Изпратен е и мейл от Бориславова, който показвал " какво е записано като контрактувано. "

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/мейл-бориславова-МРРБ.png " border= " 0 " alt= " " width= " 1920 " height= " 1080 " />

" Накратко, контрактувано е да се сътвори работна група сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която да създаде проектозакон под надпис: Закон за дотъкмяване на открадната автомагистрала. Целта е “да разреши дотъкмяване на строителните действия при изискванията на подписаните контракти и след частична индексация … без новото управление на АПИ, Министерство на регионалното развитие или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ”.

Договорено е да “се обезпечи отнасяне на подписаните контракти като контракти за строителство, по които да се контракти съответен период за осъществяване на СМР и да се даде гаранция за качество на издигнатото ", споделят още от Министерство на регионалното развитие.

Видно от документите вицепремиерът не е забавил иницииране на стъпки за разрешаване на наследения проблем с автомагистрала “Хемус”. Министър Караджов постоянно се е придържал към контрактуваното с премиера и министрите на финансите и на вътрешните работи., написа още ведомството.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/писмо3-МРРБ.png " border= " 0 " alt= " " width= " 822 " height= " 891 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР