Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да

...
Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да
Коментари Харесай

Още през юни започва ремонтът на Дунав мост при Русе

Министерството на районното развиване е възнамерявало още през юни да стартира ремонтът на " Дунав мост " при Русе. Това заяви транспортният министър Николай Събев, представен от Нова телевизия.

Той изясни, че е изискал периодите да се препланират, тъй като по данни на румънската страна няма да са подготвени с стартирането на ферибота през юни, само че работят интензивно това да се случи.

Събев добави, че от през вчерашния ден е

По негови думи срещите му с превозвачите не са спирали. Според министъра браншът не желал да разисква правната рамка, с която може да се облекчат резултатите от използването на пакета `Мобилност ".
 До края на годината стартира главен ремонт на Дунав мост
До края на годината стартира главен ремонт на Дунав мост

Обследването на Дунав мост е посочило, че той е в доста неприятно положение

Относно настояванията на превозвачите Събев разясни, че за горивата, акцизите и добавките се готви антиинфлационен пакет, който ще бъде разгласен от Министерството на финансите идната седмица.

Впоследствие стана ясно, че министърът е разпоредил инспекция във връзка със сигнал от Сдружение " Боец " за прикриване на нередности в активността на " Юнион Ивкони ".

Изясняват се обстоятелствата и условия към организацията и реализирането на инспекции на автобусната компания, осъществявани през годините от чиновници на ИА " Автомобилна администрация ".
 АПИ започва социална поръчка за главен ремонт на Дунав мост при Русе
АПИ започва социална поръчка за главен ремонт на Дунав мост при Русе

Срокът за подаване на офертите е до 25 март

В Русе Събев съобщи, че се форсират стъпките към действително осъществяване на ограниченията, набелязани по плана Fast Danube. Съвместно с Румъния ще търсим европейско финансиране, с което в идващите няколко години да създадем естествени условия за мореплаване по Дунав повече дни в годината и с по-голяма товароподемност на корабите, уточни той по време на гала за кръщаване на новопостроения маневрен транспортен съд " Искър ", благосъстоятелност на ИА " Проучване и поддържане на река Дунав ".

Министърът добави, че следва да се сътвори българо-румънска конструкция , която да кандидатства с общ план за европейско финансиране от Механизма за обвързвана Европа.

" Искър " е последният съставен елемент от драгажната техника на Агенцията, с която тя към този момент ще може независимо да извършва дейностите по удълбочаване на реката. Очаква се, след осъществяване на нужните образования на екипажа за технологията на осъществяване, първите действителни драгажни действия да стартират още през лятото.

Министър Събев изясни, че е време България да стартира дейно да извършва своите задължения по поддържане на корабоплавателния път, което от своя страна доста ще увеличи икономическата успеваемост на флотите, работещи на река Дунав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР