Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация промени списъка

...
Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация промени списъка
Коментари Харесай

Разрешен е сив внос на BMW-та в Русия

Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация промени листата на стоките и марките за така наречен успореден импорт. Някои от фирмите, които взеха решение да възобновят доставките в Русия, бяха отстранени от него, само че бяха добавени няколко нови. Сред тях са BMW и Siemens.

Според Денис Мантуров и двата производителя " показват своята позиция " и към момента не желаят публично да внасят артикули в страната. Сега обаче коли от баварската марка ще бъдат налични за " сив " импорт в Русия.

Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация направи корекции в листата на стоките, позволени за успореден импорт. Някои позиции са отстранени от него: те се отнасят до тези компании, които ще продължат публично да внасят артикули в Русия. Но има и нови - Siemens и BMW. И двете марки, съгласно Денис Мантуров, отхвърлят да възобновят доставките и производството.

Законът за легализирането на паралелния импорт дава право да се внасят артикули в страната без разрешението на притежателя на авторските права, а описът, утвърден от Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация, включва както обособени марки (BMW, Apple, Siemens и Goodyear), по този начин и цели категории (оборудване за минно дело, локомотиви, лодки и др.).

Общо описът съдържа повече от 50 продуктови групи от над 200 марки. Повечето от тях са коли и техните съставни елементи. При успореден импорт в Русия е позволено да влизат мотори на Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, както и мотори на Volvo, Hyundai, Nissan и Volkswagen.

Вече е известно по какъв начин концернът Jaguar Land Rover (JLR) реагира на това решение: компанията лиши такива коли от гаранцията им и отхвърли да ги обслужва. Все още не е известно по какъв начин ще работят другите производители, може би и BMW ще последва образеца на JLR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР