Министерството на промишлеността и търговията на Чехия трябва да проучи

...
Министерството на промишлеността и търговията на Чехия трябва да проучи
Коментари Харесай

Чехия проучва възможността за междуправителствено споразумение за нова ядрена мощност


Министерството на индустрията и търговията на Чехия би трябвало да изследва опция на междуправителствено съглашение за строителство на атомни енергоблокове в страната, заяви електронното издание е15cz.

Преди време чешкият президент Милош Земан поддържа разновидността за непосредствено подписване на междуправителствено съглашение без търг, като по време на визитата си в АЕЦ „ Дуковани “ разгласи, че няма да възрази против модел, сходен на този за строителството на АЕЦ „ Пакш “ 2 в Унгария.

Проектът за разширението на унгарската АЕЦ „ Пакш “ се осъществя от съветската корпорация „ Росатом “, която също демонстрира интерес към разширението на чешките АЕЦ.

Според постановлението, няколко министерства би трябвало да създадат разбор на три разнообразни разновидности на строителството на новите енергоблокове. Първият е дострояване посредством особено основана 100% дъщерна компания на СEZ, посредством обособяване на активи от АЕЦ „ Дуковани “ и АЕЦ „ Темелин “. Вторият вид – строителството да се реализира от нова 100% дъщерна компания на СEZ с опция за влизане в нея на задграничен вложител. Последният вид е дострояване на блоковете от компания, която принадлежи напълно на страната. Сегашният министър на индустрията Марта Новакова, както и Андрей Бабиш, избират разновидността, съгласно който новите атомни енергоблокове да бъдат издигнати от CEZ, разяснява вестник E15.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР