Министерството на правосъдието въведе електронна регистрация за подаване на документи

...
Министерството на правосъдието въведе електронна регистрация за подаване на документи
Коментари Харесай

Вече можем електронно да се регистрираме за подаване на документи и провеждане на интервю за гражданство

Министерството на правораздаването вкара електронна регистрация за подаване на документи и осъществяване на изявление за поданство, осведомиха от пресцентъра на ведомството, представени от Българска телеграфна агенция.

От 2 януари претендентите за смяна на поданството резервират единствено по електронен път дата и час, по техен избор, за подаване на молби и осъществяване на изявление в дирекция " Българско поданство ".

В деня на подаване на молбата, в случай че се откри, че са показани всички документи, се състои и изявлението с претендентите. Така се преодолявала

остарялата процедура за отсрочване на изявлението и насрочване на нова дата, на която

претендентите още веднъж да се явят за неговото осъществяване, което голословно

удължаваше процедурата с съвсем година, прецизират от правосъдното министерство.

След изявлението, в 14-дневен период се прави експертен обзор за сходството на показаните документи. При установени несъответствия, се дава двумесечен период за отстраняването им посредством издание на известие за това в автоматизираната осведомителна система.

При неотстраняване на несъответствията в избрания период, производството се приключва със заповед на министъра на правораздаването.

На претендентите към този момент няма да се постанова да показват уверение от Министерство на вътрешните работи за позволено непрекъснато или дълготрайно престояване в България, документ, удостоверяващ внасянето на наложителните осигурителни вноски и съществуването или неналичието на отговорности, уверение за подписан цивилен брак, когато бракът е подписан от български жител на територията на България. За тези условия ще се прави служебна информация.

Неприключилите до 1 януари 2019г. производства по придобиване, възобновяване и освобождение от българско поданство ще се довършат при досегашните условия и ред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР