Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да

...
Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да
Коментари Харесай

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правораздаването в Южна Корея разгласи проектите си да вкара система за криптографско следене.

Целта е да се противодейства на начинания за пране на пари и да възвръща средства, свързани с незаконни действия .

ще се употребява за наблюдаване на историята на транзакциите, добиване на информация, обвързвана с транзакциите, и инспекция на източника на средствата преди и след превод, съгласно локалната медия khgames .

Макар че системата би трябвало да бъде внедрена през първата половина на 2023 година, южнокорейското министерство показа, че възнамерява да създаде самостоятелна система за следене и разбор през втората половина на годината.

Превод на изказването на министерството гласи:

По-рано южнокорейската полиция подписа съглашение с пет локални криптоборси за съдействие в престъпните следствия и в последна сметка за основаване на безвредна среда за търговия за криптоинвеститорите.

Според Върховният съд на Южна Корея криптоборсата Bithumb би трябвало да заплати обезщетение на вложителите за 1.5-часовото спиране на услугата на 12 ноември 2017 година




Финализираното решение на Върховния съд разпореди на 132 наранени вложители да бъдат изплатени компенсации, вариращи от едвам $6 до към $6,400.

, съобщи съдът.

Също по този начин прокурорите проверяват транзакции, свързани с съответно физическо или юридическо лице, което движи цената на токен, с цел да осъществя облага. Освен това правоприлагащите органи възнамеряват да проучат детайлностите за транзакциите на други тържища, където токена, който не беше разпознат, е регистриран.

Офисите на Bithumb бяха обискирани неотдавна като част от следствие обвързвано с манипулиране на цената на токен, регистриран на южнокорейската криптоборса.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР