Министерството на правосъдието в САЩ разследва действията на бившия президент

...
Министерството на правосъдието в САЩ разследва действията на бившия президент
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието разследва Доналд Тръмп

Министерството на правораздаването в Съединени американски щати проверява дейностите на някогашния президент Доналд Тръмп в границите на наказателно следствие за опитите му да преобърне провалянето си на президентските избори през 2020 година, заяви “Вашингтон пост”, базирайки се на свои източници, съобщи Ройтерс.

Министерството на правораздаването организира диалози с някогашни чиновници на Белия дом, в това число и с шефа на канцеларията на някогашния вицепрезидент Майк Пенс, който в понеделник удостовери, че е дал показания пред комисията на Конгреса, проверяваща щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година и опитите на Тръмп и неговите съдружници да преобърнат резултатите от президентските избори.

Прокурорите, които разпитват очевидците пред комисията са задавали въпроси, свързани с диалозите на Тръмп с неговите юристи и доближени, написа “Вашингтон пост”, базирайки се на двама осведомени.

Свидетелските показания на ръководителя на канцеларията на някогашният вицепрезидент Май Пенс, Марк Шорт, най-високопоставеният чиновник, за който е известно, че се е явявал пред комисията на Конгреса, е знак, че следствието на министерството на правораздаването на щурма на Капитолия и заговора за подправените гласоподаватели набира мощ.

През април проверяващите от правосъдното министерство също по този начин са получили телефонни разпечатки на значими чиновници, като да вземем за пример на някогашния шеф на канцеларията на Тръмп Марк Медоус, добавя “Вашингтон пост”. Министерството не е намерено за коментар.

Говорителка на Тръмп не отговори на питане за коментар от организация Ройтерс. Бившият главнокомандващ отхвърля да е направил нарушаване.

В изявление за Си Ен Ен по-рано тази година, заместител основният прокурор Лиза Монако удостовери, че министерството на правораздаването е получило информации за описи с различни подправени гласоподаватели, които са били изпратени в Националния списък на Съединените щати и съобщи, че прокурорите ги ревизират.

Заговорът за подправените гласоподаватели беше част от няколко чувания в ръководената от демократите комисия на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, проверяваща нападението против Капитолия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР