Министерството на правосъдието работи по темата за намаляване на държавните

...
Министерството на правосъдието работи по темата за намаляване на държавните
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Работи се по темата за намаляване на държавните такси по гражданските и административните производства

Министерството на правораздаването работи по тематиката за понижаване на държавните такси по гражданските и административните производства. Това сподели министърът на правораздаването по време на чуване в парламентарната комисия по правни въпроси.

Предстои да стартира своята активност работна група, сега тя се образува. „ Дължим на българските жители достъп до правораздаване “, разяснява министърът и добави, че България 13 години не може да откри политическа воля да реши казуса с таксите. Тя даде за образец държавната такса при гражданското произвеждане, която е 4% от предявения иск. Министърът регистрира, че Висшият правосъден съвет (ВСС) има план, който цели да очертае по какъв начин да бъдат образувани таксите, а това, което те оферират, е в действителност тяхното нарастване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка със закриването на профилираното правораздаване и терзанията при прехвърлянето на някои от архивите към Софийския градски съд - най-много това се отнася за висящите производства, министър Йорданова заяви, че този въпрос е включен по предложение на членове на Висш съдебен съвет в съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет планувано за 12 май идната седмица.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР