Министерството на правосъдието предлага промени в Закона за българското гражданство,

...
Министерството на правосъдието предлага промени в Закона за българското гражданство,
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието предлага да отпадне възможността за гражданство срещу инвестиции

Министерството на правораздаването предлага промени в Закона за българското поданство, посредством които да отпадне опцията за приемане на българско поданство на съображение вложения и да се уточняват условията към претендентите да получат поданство.

Като наложително за тях се вкарва владеенето на български език и даването на доказателства за съществуването на работа и приходи в страната.

Промените са направени от специфична работна група и оферират ограничения за дисциплиниране на периодите в границите на процедурата за даване на българско поданство, и електронизация на част от нея.

От Министерството на правораздаването особено акцентират, че квалифицираните проектопромени плануват и ограничения за усилване на контрола и попречване на опцията за злоупотреби в процедурата по даване на българско поданство.

От министерството настояват, че предлагането е плод на разбор, а не реакция против упования сериозен отчет. Според заместител правосъдния министър Десислава Ахладова България е посочена в него не като рискова страна, а като такава, в която има процедура за пазаруване на поданство от чужденци. Тя съществува от 2013 година и равносметката е, че искащи да вършат действителен бизнес – с отваряне на работни места, съвсем няма.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР