Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че властите са арестували

...
Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че властите са арестували
Коментари Харесай

САЩ задържаха китайски агент за икономически шпионаж

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че управляващите са арестували и са повдигнали обвинявания против сътрудник, който е шпионирал за ведомството за държавна сигурност на Китай, осведоми "Ройтерс ".

Задържаният е упрекнат в стопански шпионаж и опит да открадни търговски секрети на няколко американски компании в региона на авиацията и космонавтиката.

Китайският сътрудник Янцзюн Сюй е арестуван в Белгия през април след следствие на ФБР. Той е екстрадиран в Съединени американски щати във вторник. "Вашингтон пост " написа, че той е бил примамен в Белгия от американски сътрудници.

ФБР дефинира изгонването като невиждано и акцентира, че обвиняванията демонстрират, че китайското държавно управление е директно забъркано в стопански шпионаж против Съединени американски щати.

Експерти по киберсигурност разясняват, че карцерът е още един знак за ескалиралото комерсиално напрежение сред Китай и Съединени американски щати.

В известие правосъдното министерство на Съединени американски щати отбелязва, че арестуваният, заместник-директор на отдел към китайската държавна сигурност в провинция Дзянсу, е атакувал няколко американски компании, в това число GE Aviation, филиал на General Electric Co.

Допълва се, че цели също са били "една от най-големите компании в света в региона на космонавтиката и водещ производител на пътнически самолети, военни, галактически и в региона на сигурността системи ", както и друга компания, която е водач в производството на безпилотни самолети.

GE Aviation доставя мотори на Boeing и Airbus. Работи по ново потомство мотори за пътнически самолети и военни хеликоптери.

В обвинителния акт се разяснява, че китайският сътрудник е работил против авиационните компании от декември 2013 година Той открил контакт с специалисти, които работят в фирмите и ги убедил да пътуват до Китай за академични презентации, за които им се заплащало.

Говорител на външното министерство назова обвиняванията "чиста небивалица ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР