Министерството на правосъдието на САЩ разследва как най-голямата немска банка-

...
Министерството на правосъдието на САЩ разследва как най-голямата немска банка-
Коментари Харесай

Проверяват приближени на Путин богаташи за изнасяне на 6 милиарда долара от Русия

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява по какъв начин най-голямата немска банка- Дойче банк е проверявала осъществяването нар покупко-продажби за към 6 милиарда $, посредством които е допустимо да са изнасяни пари от русия към Запада, написа „ Блумбърг ”. Немският трезор също прави следствие на дейностите на своя офис в Русия, където са регистрирани десетки „ огледални сделки” сред Москва и Лондон. Много от имената на клиентите на банката в Русия са познати като хора от близкото обграждане на съветския президент, включително родственици и двама негови отдавнашни другари, Аркадий и Борис Ротенберг.

Братята забогатяха неимоверно посредством извоювани големи държавни поръчки и сега се намират под глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Засега няма признаци Ротенбергите да са под разследване, тъй като не е ясно дали и какъв брой от техните „ огледални сделки” са законни и колко-не.

Самото разбиране „ огледална сделка” значи, че клиентите употребяват валута на един пазар- съветски рубли в Москва, с цел да купят скъпи бумаги и акции на различен пазар- Лондон. В този случай добити в съветска валута пари от сивата стопанска система или други противозаконни източници, се изпират и излизат чисти във Англия.

Дойче банк не дава детайлности към своето следствие, а представителите на братя Ротенберг отхвърлят, че са правили противозаконни прехвърляния. Кремъл също публично съобщи, че това са голословни обвинявания.

Според почитан съветски служител, Владимир Путин е наясно с следствието на Дойче банк и обвиняванията против Ротенберг, като това буди неговата паника,че може да се стигне до интернационален скандал.

Двамата братя са част от най-близкото обграждане на съветския президент и даже играха с него в хокейния мач точно на рождения му ден. През 2011 година Аркадий Ротенберг се опита да подписа посредством московския офис на щвейцарската банка UBS две „ огледални сделки”, само че банката отклони това.

Състоянието на двамата братя се пресмята на към 4-6 милиарда $ (през 2014 година), добито е най-вече с контракти с огромните съветски държавни компании като „ Газпром” и някои от петролните съветски колоси. Парите им напълно са събрани в интервала на президентството на Владимир Путин.

Разследването на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и вътрешното следствие на Дойче банк би трябвало в идващите месеци да дадат отговор на въпроса- има ли пране на пари и отбягване заплащането на държавни налози при тези покупко-продажби и в случай че да-кои са хората, облагодетелствали се от това.

Превод и редакция:БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР