Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на бивш служител

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на бивш служител
Коментари Харесай

Обвиниха бивш служител на ЦРУ в предоставяне на секретна информация на Wikileaks

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания на някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ за нелегално събиране и разпространяване на секретна информация, за която се счита, че е била предоставена на уеб страницата WikiLeaks, съобщи американското издание The HIll.

29-годишният Джошуа Адам Шулте беше разпознат като основния заподозрян за приключването на класифицирана информация в WikiLeaks още през предишният месец, само че прокуратурата не разполагаше с задоволително доказателства, с цел да предяви обвинявания.

„ Шулте съобщи тази нация и погази правата на своите жертви. Като чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Шулте постави клетва да пази тази страна, само че безпардонно я заплаши като реши да издаде класифицирана информация “, разяснява помощник-директорът на ФБР Уилям Суини младши.

В прессъобщението на министерството не показва поименно WikiLeaks, само че съгласно юристи по дело за владеене на детска порнография, в което Шулте е обвинен, някогашният чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ е бил разследван точно за даване на класифицирана информация на WikiLeaks, която е била оповестена на уеб страницата през март 2017 година

Изтичането на секретна информация през март, което стана известно с името Vault7, бе едно от най-мащабните в историята на разследващата организация..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР