Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение на турската държавна

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение на турската държавна
Коментари Харесай

САЩ с атака срещу турска банка

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвиняване на турската държавна Halkbank за нарушение на американските наказания против Иран, машинация и пране на пари. Това се споделя в изказване, оповестено във вторник от ведомството.

" Турската държавна Halkbank е упрекната в интрига за подкопаване на американските наказания против иранския режим, като дава на Иран достъп до милиарди долари, заблуждавайки американските регулатори във връзка с тази скица ", съобщи помощник-министърът на правораздаването на Съединени американски щати Джон Демерс, който реализира контрол. въпроси на националната сигурност. Според него приказваме за " едно от най-сериозните нарушавания на глобите против Иран ".

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, от 2012 до 2016 година Halkbank е подпомагала на Иран " за приемане на достъп до финансовата система на Съединени американски щати ". Банката също по този начин е помогнала на управляващите в Техеран да печелят от продажбата на петрол и газ, както и да придобият злато. Според исковата молба чиновниците в Турция и Иран са били наясно с това.

Според американските управляващи иранските управляващи са имали сметки в Halkbank, в която са държани милиарди долари. Общо към 20 милиарда $ са минали през банката, за което се твърди, че е работила в полза на Иран. Според организацията, някои структури в Обединените арабски емирства също са взели участие в тази активност.

Според " Ройтерс " представител на турското посолство във Вашингтон съобщи, че обвиняванията против банката не оказват позитивен резултат върху двустранните връзки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР