Министерството на правосъдието на САЩ поставя в центъра на делото

...
Министерството на правосъдието на САЩ поставя в центъра на делото
Коментари Харесай

Google плащала до $12 млрд. на Apple, за да е търсачка по подразбиране в iPhone

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати слага в центъра на делото против Гугъл милиардите долари, които корпорацията е изплатила, с цел да се появява нейната търсачка в смарт устройства на Apple по дифолт – деяние, което се счита, че е в ущърб на конкуренцията.

Според антимонополното обвиняване, повдигнато във вторник, интернет колосът е плащал на учредената от Стив Джобс компания сред 8 и 12 милиарда $ годишно, с цел да се появява търсачката му на потребителите на iPhone, iPad и други софтуерни джаджи на Apple като желана. Сделката е разисквана по време на среща сред основните изпълнителни шефове Сундар Пичай и Тим Кук през 2018 година, съобщи Business Insider. След нея неизвестен старши чиновник на Apple написа на собствен сътрудник от Гугъл, че „ нашата визия е да работим по този начин, като че ли сме една компания “, обявиха от Министерството на правораздаването в своя иск.

В правосъдния развой се цитира документ, който разказва съглашението като „ забележителен канал за доходи “, в който се споделя още, че загубата на договорката ще бъде сюжет „ Код Червено “. Това е по този начин, тъй като Гугъл счита, че съвсем половината от трафика от търсения през 2019 година е от устройства на Apple.

Изчислява се, че средствата, които Гугъл изплаща, съставляват към една пета от международния чист приход на основаната в Купертино компания, която по-рано тази година стана най-ценната в света, която по-рано тази година прескочи прага от 2 трлн. $ пазарна капитализация. Кент Уокър, началник на политиките на Гугъл, назова случая „ надълбоко изопачен “.

11 щата поддържат Министерството на правораздаването в обвиняването, като всички имат основни прокурори от Републиканската партия на Америка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР