Министерството на правосъдието на САЩ официално отмени противоречивата политика на

...
Министерството на правосъдието на САЩ официално отмени противоречивата политика на
Коментари Харесай

Байдън отменя политиката за нулева толерантност на Тръмп

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично анулира спорната политика на администрацията на Тръмп за " нулева ". С нея се призоваваше за наказателно гонене на възрастни, преминаващи границата и докара до делене на хиляди фамилии, се споделя в известие на Си Ен Ен, представено от БГНЕС.
Политиката е анулирана от някогашния президент Доналд Тръмп през юни 2018 година след възходяща рецензия, само че във вторник ведомството предприе стъпки, с цел да я анулира напълно. " В сходство с този дълготраен принцип за осъществяване на индивидуализирани оценки по наказателни каузи, анулирам неотложно настоящата инструкция “, съобщи изпълняващият длъжността общоприет прокурор Монти Уилкинсън в меморандум до федералните прокурори.
 Американският Сенат утвърди Антъни Блинкен за държавен секретар Американският Сенат утвърди Антъни Блинкен за държавен секретар
Сенатът на Съединени американски щати утвърди кандидатурата на президента Джоузеф Байдън за началник на Държавния департамент в лицето на Антъни Блинкен. Гл...
" Въпреки че политиките могат да се трансформират, нашата задача постоянно остава същата: да търсим правдивост според закона “, добави Уилкинсън. Адвокатите към момента не могат да се свържат с родителите на 611 деца, които са били разграничени от фамилиите си от американските гранични чиновници сред 2017 и 2018 година, съгласно последната правосъдна декларация.
" Това деяние е положително начало, само че това, което в действителност е належащо, е Конгресът да анулира наказванията за неразрешено влизане, което води до делене на фамилията “, сподели юристът на Американския съюз за цивилен свободи Лий Геленнт, водещият юрист по делото за делене на фамилията.
Краят на политиката на " нулева приемливост “ не визира към този момент разграничени фамилии. Администрацията на Байдън би трябвало да събере разграничени фамилии в Америка и да им обезпечи поданство, запаси, грижи и ангажимент, че фамилната разлъка в никакъв случай повече няма да се повтори. Президентът Джо Байдън даде обещание да анулира политиката на Тръмп и се чака в петък да разгласи работна група, която ще се концентрира върху събирането на разграничени фамилии.
В изказване пред Си Ен Ен представител на Министерството на правораздаването назова политиката на " нулева приемливост “ „ несъвместима с дългогодишния принцип на Министерството, че ние упражняваме преценка и вършим самостоятелни оценки по наказателни каузи “.
 За пръв път жена стана финансов министър на Съединени американски щати За пръв път жена стана финансов министър на Съединени американски щати
Сенатът на Съединени американски щати утвърди Джанет Йелън, номинирана от президента Джо Байдън, за поста министър на финансите на страната, съобщи БГНЕС. В...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР