Министерството на правосъдието на САЩ обяви 17 нови обвинения срещу

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви 17 нови обвинения срещу
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха 17 нови обвинения срещу Джулиан Асандж

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи 17 нови обвинявания против създателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж, в това число по законите за битка с шпионажа, оповестява AFP.
Съединени американски щати упрекват австралиеца в застрашаване на секретни източници, когато през 2010 година разгласява към 750 000 строго секретни военни и дипломатически документи.
Към момента американското правосъдно министерство беше повдигнало против Асандж единствено обвиняване в интрига за осъществяване на компютърни закононарушения.
Допълнителните обвинявания значат, че създателя на „ Уикилийкс “ може да получи доста по-продължителна присъда от плануваните 5 години затвор.
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упреква Асандж в подкрепяне и интрига с някогашния аналитик от американското разузнаване Челси Манинг, която " открадна секретните американски документи и изложи на риск поверителни източници от Близкия изток и Китай, чийто имена бяха обществено огласени в уеб страницата ".
В момента създателя на „ Уикилийкс “ излежава присъда от 50 седмици затвор във Англия за нарушение на изискванията по гаранцията си, откакто се укри в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година.
Асанoж чака екстрадицията си в Съединени американски щати, като в това време в Швеция беше възобновено следствието за обезчестяване – обвинявания, които бяха повдигнати от две дами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР