Министерството на правосъдието на САЩ насрочи пет екзекуции, след като

...
Министерството на правосъдието на САЩ насрочи пет екзекуции, след като
Коментари Харесай

САЩ върнаха смъртната присъда за затворници във федералните затвори

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати насрочи пет изтезания, откакто държавният прокурор възвърне смъртната присъда на Съединени американски щати за пандизчии във федералните затвори след близо две десетилетия. Както оповестиха американските медии, американското държавно управление не е екзекутирало пандизчия от 2003 година насам.

"Конгресът утвърди наказателна присъда по закон, признат от народните представители в двете камари и подписан от президента ", съобщи държавният прокурор Уилям Бар.

Той добави, че Министерството на правораздаването поддържа върховенството на закона.

62 федерални пандизчии са наказани на гибел, в това число и Джохар Карнаев, който сложи бомба на маратона в Бостън през 2013 година

Министерството на правораздаването сподели, че пет изтезания на пандизчии, наказани за брутални убийства и полови закононарушения, са били планувани за декември тази и януари идната година. Всичките пет изтезания ще бъдат осъществени посредством летална инжекция с фенобарбитал.

Първи ще бъде Датин Ли Хонкен, който умъртви пет души. Изпълнението е планувано за 9 декември тази година.

Понастоящем тридесет американски щати позволяват смъртно наказване, само че в четири от тях губернаторите издават мораториуми. Двадесет щата го отстраниха. Ню Хемпшир е последният федерален щат, който отстрани смъртното наказване.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР